Springen naar inhoud


Internetgedrag voorspelt depressie!


 • Please log in to reply
Er zijn 2 reacties in dit onderwerp

#1 zipzip

zipzip
 • Leden
 • 111 berichten

Geplaatst op 16 augustus 2012 - 23:17

Ben jij dagelijks online? Het blijkt dat veel mailen en chatten kan duiden op een depressie.


Geplaatste afbeeldingRecent onderzoek, uitgevoerd door een team van informatici, ingenieurs, psychologen, suggereert dat internetgedrag psychologische kenmerken kan voorspellen. Natuurlijk is het duidelijk dat iemand die filmpjes van zichzelf op Youtube zet vrij extravert is, maar ook multi-tasking (overgang van de ene applicatie naar de andere) en de hoeveelheid verzonden e-mails zeggen veel over wie je bent. Door dit te analyseren, kan men zeggen of iemand depressief is.

Het onderzoeksteam vroeg meer dan 200 vrijwilligers om een enquête in te vullen over recente online ervaringen. Wat men echter niet wist was dat ook gemeten werd hoe depressief iemand was. Dit werd gemeten naar de maat voor depressie, opgesteld door het Centrum voor Epidemiologische Studies Depressie (CES-D). Vervolgens hebben de onderzoekers de scores op gebied van depressies gecombineerd met individuele trends in internetgebruik. Er werd niet gekeken naar wat voor internetpagina’s werden bezocht of wat de inhoud van de e-mails was. Er werd alleen gekeken naar hoe vaak de verschillende applicaties werden gebruikt.

Uit de resultaten blijkt dat het gebruik van internet verband houdt met depressieve neigingen. Bijvoorbeeld veel mailen, online chatten en de neiging om snel te schakelen tussen verschillende websites voorspellen een grotere neiging voor depressiviteit. Snel schakelen tussen websites weerspiegelt bijvoorbeeld anhedonie: het niet meer kunnen ervaren van vreugde. Men probeert dan overal vreugde te ‘zoeken’. Overmatig mailen en chatten kan duiden op weinig vrienden in het ‘echte’ leven en dat iemand er daarom naar streeft om in contact te blijven met verre vrienden als online nieuwe mensen te ontmoeten.

Deze gegevens zijn van belang omdat depressie steeds vaker voorkomt en erg gevaarlijk kan zijn. Een depressie zorgt voor verstoringen in het voedingspatroon, slaap- en concentratievermogen. Daarnaast heeft men gebrek aan interesse in de dagelijkse activiteiten en een voortdurend gevoel van mislukking. Dankzij deze resultaten kan een depressie eerder vastgesteld worden en actie worden ondernomen om beter te worden.


Bron: Scientific American

www.hetkanwel.net

#2 Leopold

Leopold
 • Leden
 • 39 berichten
 • Geslacht:Onbekend :)
 • Locatie:Tussen hemel en mars in
 • Interests:slapen,werken en nog meer slapen
 • Opleiding/Beroep: lbo net niet af kunnen maken

Geplaatst op 13 oktober 2012 - 19:20

Ik heb mijn werknemers verboden smartphones naar het werk mee te nemen ze lachen en zijn echt veel blijer nu.:)

#3 CarlosDiz

CarlosDiz
 • Leden
 • 52 berichten

Geplaatst op 23 maart 2015 - 05:14

На сайте - http://zifatisatex.c...ki-madrida.html есть номера телефонов проституток харькова Проститутки-индивидуалки метро каширское номер телефона праститутки в бершади Проститутки проспект большевиков аня гилева проститутки бердюжья Проститутки москвы круглосуточно выезд проститутки с пробегом.

Проститутки г ханты мансийска
Трансы шмели большими членоми
Ставропольский край город михайловск проститутки
Дешовые шлюхи екатеринбурга ф
Шлюхи вгсыктывкар
Телефоны проституток белореченска
Проститутка кто это
Бляди из невинки
Секс оп телефону с индивидуалкой
Дешовые шлюхи екатеринбурга место жительства

На сайте - http://lekar-travy.r...1-2015-183.html есть проститутки независимого калининграда Засратые проститутки самые мега элитные проститутки москвы Проститутки г ромны марина сенча проститутки усть каменогорск фото Элитные проститутки днепродзержинск проститутки за харьковом.

Эстонские проститутки в финляндии
Бывшая проститутка ище
Проститутки м дмитровская
Проститутки до 25 спб
Где можно найти работу проститута
Шлюхи г пятигорск
Казан праститутки
Бляди г котельнич
Поиск проститутки санкт
Шлюхи города на неве
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users