Springen naar inhoud


- - - - -

Etli Yemekler


  • Please log in to reply
Er zijn 109 reacties in dit onderwerp

#16 Crazed

Crazed

    | The Sage |

  • V.i.p.
  • 17433 berichten
  • Geslacht:Man
  • Opleiding/Beroep: Alternatif Memur

Geplaatst op 11 februari 2008 - 01:08

Aferin kiz :D. Yemek nasip olmayacak herhalde daha, ama birgun ayaklarimi yikadiktan sonra yaparsin :idi:.

#17 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 17 februari 2008 - 18:39

Ev usulu iskender

kesilmemis büyük büyük kesip buzluga atmis oldugunuz etleriniz varsa, daha iyi olur.
yoksa kusbasi et ilede olur.

* etleri buzluyken istedigin sekilde kesmek daha kolay olur.
yaprak yaprak kesiniz, baharinizi ilave edip buzdolabinda veya bir kenarda bekletiniz.
baharat derken; özellikle döner baharati kullanin, pulbiberi, tuz, birazda karabiber.

* Ekmekleri (pide) ince ince dilimleyip firinda kisik ateste pisirin, kurusun.

* Bir tavada yagi erittikten sonra 2 yemek kasigi salcayi kavurun.
arindan bir konserve domates sosu, (veya iki iri domatesi rendeleyin), birazda sambal katarak domatesli sosu hazirlayin. (cok koyu olmasin, su ilave edebilirsiniz biraz, ama fazlada sivi olmasin!)

* öte yandan sarimsakli türk yogurdunu hazirlayin.

* ocakta, yani tüpte (közde daha güzel olur, ama zor) sivri biber patlatin. aci olsun.
domateste patlatabilirsin, közlenmis biber, domates dolmalik biber cok lezzetli oluyor.

baharatli etlerimizi yagi erittigimiz derin bir tavada pisiriyoruz.
kendiliginden sulanir.
suyunu ceksin.
pistikten sonra....

büyükce tabaga, veya tepsiye, evvela ekmekleri dizin, üzerine eti dökün.
etlerin üzerinden domatesli sosu gezdirin.
maydonoz ile süsleyin.
sarimsakli yogurdu istege göre ya kenarlarina koyun, yada üzerine dökün.

közlenmis iberler ile de süsleyebilirsiniz.

afiyet olsun (f)

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#18 Zeyneple

Zeyneple
  • Leden
  • 935 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Rotterdam
  • Opleiding/Beroep: Coördinator KDV

Geplaatst op 18 februari 2008 - 00:21

aman Tanrim, buda ne böyle....
göz hakki Asu, göz hakki....


insan bi ''aç ve sefil kardescagizlarim da vardi'' diye içinden bari gecirir.....  :'(


neyse bunun üstüne acilara sarilip uyumaya çalisacagim!


:bye2:


<a href="

#19 Lokum

Lokum

    böcüğüm.

  • Leden
  • 5278 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 18 februari 2008 - 00:30

ik had toevallig ook iskender gemaakt voor mezelf vandaag, was echt lekker. :idi:
çok güzel görünüyor asudece, ellerine sağlık. (f)

#20 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 19 februari 2008 - 18:26

Bericht bekijkenasudece, op 23 Jul 2007, 12:02, zei:

misket köfte ve patates

Geplaatste afbeelding

patatesleri misket kadar kücük kücük kare kare kesiniz, ve suyu icinde bekletiniz. (kararmasin)

köfteleride misket kadar yapin;
istediginiz kadar kiyma, bir yumurta, az sivi yag, rendelenmis kücük sogan, incecik kiyilmis bir iki dal maydonoz, göz karari az paneermeel. yogur iyice ve misket halinde kücücük yuvarla...

genis bir tavaya az sivi yag kat ve köfteleri yuvarla, her tarafi azicik kizarsin (rebgi degissin hafifce).
her kizaran partiyi pizza pan'a al. (yagini süzmeyi unutma, yoksa cok yagli olur)

pizza pan bir kenarda beklesin.
her icine bosalttigin parti misket köfteden sonra kapagini kapat pizza pan'in.

ayni sekilde yagi bittikce az yag kat ve patatesleri de bu sekilde kizart ve pizza pana dök.

---
en son yada salca kavaur, sambal, baharat,, tuz biber ve su katarak sos yap, bu sosu da pizzapanin icine dök.

pizza pani yemege yakin sira ac, icinde kaynaisn biraz...
mis gibi afiyetle yeyin, gercek cok güzel oluyor/özellikle pirinc pilavi ile...


Pizza pan yerine, fazla kalabalik aile icin yapmiyorsan, firinda da olabilir.

- ayrica misket köfteleri hazirladiginiz harcin icerisine bir cay kasigi kabartma tozu katarsaniz, köfteleriinzin disi kizarmis ve krokan olsada, ici yumusacik olur.

kolay gelsin (f)

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#21 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 23 februari 2008 - 22:58

Firinda patatesli, kiymali bezelye

Istediginiz kadar kiyma
konserve bezelye
sogan
sivi yag
patates
salca
baharat
su
peynir

---

Kiymayi sogan ile bir tavada yagda kavurun. kiyma ve sogan pistikten sonra bir kasik salca katip (hafif renk olsun diye) birde baharat katip tekrar karistirin. ardindanda konserve bezelyeyi katip bir kez daha karistirin.
kavurduktan sonra bu tavanin altini kapatin ve bir kenarda bekletin.

istediginiz miktarda patatesleri soyun, halka halka kesip yagda evvela kizartin.
kizarttiginiz halka patateslerinin yarisini firin tepsisine dizin.
bu kizaran patatesler zaten yeterince yagli oldugu icin, tepsiye tekrardan yag katmaya gerek yok.
tepsinin tabani patates ile dösendikten sonra, kiyma ve bezelye karisimini patateslerin üzerine yassitarak döseyin.
son olarak halka pateteslerin arta kalanlarini kiymali karisimin üzerine dizdikten sonra, üzerine peynir serpistirin. ben plak kaas kullandim, hicte iyi olmadi. tadi süperdi, ama görünüm acisindan bence rendelenmis peynir daha iyi olur diye düsünüyorum.

son olarak bir kabta salca ve su (sambal) baharat, tuz karistirip sos yapin.
firin tepsisinin icerisine döküp firina sürün.

sos kaynadiktan, peynir eridikten, patatesler kizardiktan sonra, cikarip sicakken servis yapin.

afiyet olsun.

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#22 KaYSeRiLi_KiZ

KaYSeRiLi_KiZ

    .::Business_Woman::.

  • Leden
  • 4831 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:DeN HaaG
  • Opleiding/Beroep: accountancy (afgestudeerd)

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:05

een vraagje kizartilmis patates deniliyor? is dit net als friet of zo? nasil kizartilmis???? :$

hani friet gibi dediysem tabiki okadar kizartilmiyacaktir eminim :idi: ... ama nasil kizartilmis!?volgens mij is dit recept best wel lekker

#23 ~ aisha ~

~ aisha ~
  • Leden
  • 872 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Den Haag/Afyon
  • Opleiding/Beroep: Accountancy @ HHS

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:07

Wat zien die laatste paar er heerlijk uit..  :o

#24 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:08

Kayserili kiz,
Bir tavda yagi kizdirdiktan sonra, halka halka kesilen patatesler (evet dedigin gibi) hafif kizartilir.
arkali önlü hafif pismesini saglarsin. Firinda fazla pisirmiyoruz sonucta, bu yüzden yagda evvela kizartiyoruz.

bezelyeyi yemek olarak yemeyenler icin birebir aslinda, ben severim ama sevmeyenlere bir tuzak gibi birsey :idi: kiyma esliginde, patates ve peynir ile hos oluyor.

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#25 KaYSeRiLi_KiZ

KaYSeRiLi_KiZ

    .::Business_Woman::.

  • Leden
  • 4831 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:DeN HaaG
  • Opleiding/Beroep: accountancy (afgestudeerd)

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:13

ayyyy galiba ben bu yemegiii cok sevdim (bir ara evde supriz felan yaparim) bezelyeye bayilirim, vraag me af of je ook mais in kan zetten? buna benzer bir yemegi arkadas yapmisti, maar ging met lazanje (hoe je het ook mag schrijven) overheeeerlijk! Ay canim cekti... bu yemek turude kiymayla yapiliyordu...

Maaaaaar Asuuu ik vraag je dan later nog eens of zo .. ik wil alles specifiek weten (inclusief tijd en al) ... thnx voor info :D

#26 ~ aisha ~

~ aisha ~
  • Leden
  • 872 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Den Haag/Afyon
  • Opleiding/Beroep: Accountancy @ HHS

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:14

Kiymasiz olmazmii ??  :'(

(zaten boyle guzel yemeklerin icinde hep kiyma oluyo.. gicik oluyorum)

#27 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 23 februari 2008 - 23:17

^Kiymasizda olur, tuurlijk waarom niet.

^^kayserilikiz, bence misir güzel olmaz, genelde kiyma esliginde misir tadi bozuyor. Daha dogrusu ben misiri kiyma ile kombine etmiyorum hicbirzaman.

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#28 Zülâl

Zülâl
  • V.i.p.
  • 3844 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Interests:Yusuf'um

Geplaatst op 03 juli 2008 - 09:54

Oktay Usta'nin tarifi:

Geplaatste afbeelding

500 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
kekik
3 tırnak pide
1 kase yoğurt
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
2 domates
2 biber
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine soğan rendesini,yumurtayı,maydanozu
tuz ve baharatları koyup yoğurun ve uzun ince köfteler
yapın. köfteleri yağda kızartın. bu arada pideleri
fırında ısıtıp küp doğrayın. pideleri servis tabağının altına
alın. kenarına yoğurdu dökün. üzerine kızarmış köfteleri
yerleştirin. diğer tarafta salça ve tereyağı ile bir sos
hazırlayıp onuda üzerine gezdirin. en son kızarmış domates
ve biber ile servis yapın.



ziet er lekker uit, aksama yapmayi dusunuyorum  :idi:
Aklımla, mantığımla kaldım. Kendime rağmen kaldım. Hasreti sineme gömerek kaldım...

#29 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 02 november 2009 - 22:55

Patlican oturtmasimi diyorlar emin degilim...

bugün tevafuken böyle birsey oldu...

3 tane patlican duruyordu, dilimleyip kizartayim dedim.
Birde makarna yaparim, soslu uzun zamandir yenmedi... Kiymasini hazirladim...

derken makarnadan caydim, patlicanlara odaklandim :idi:

----

Sogan ciselerin, incecik dogranmis kirmizi aci biberi, yesil biberi ve kiymayi siviyagda kavuruyoruz, salca ilave ediyoruz.
baharat ve maydonozu en son...
domates sosu, (taze 4 tane domates rendesi daha enfes olur) üzerine ekliyoruz, ve kaynatiyoruz...
makarna sosu olarakta kullanilabilecek bu sosu hemen hemen herseyde kullanabilirsiniz.

Patlicanlar alaca soyulduktan sonra halka seklinde ne cok ince ne cok kalin kesilir.
kizartilir.
Kizartilan patlican dilimleri firin tepsisine veya borcama sira sira yan yana dizilir.
tuz serpilir.
üzerine hazirladigimiz sos gezdirilir. Varsa patlicanlariniz bu kat kat bu sekilde devam edilebilir.

patlicanlari kizarttigim yagda ve tavada, iki üc tanede yesil/kirmizi karisik biberi saplarini ayirdiktan sonra o hali ile uzunlamasina hafif kizarttim, ve borcamin kenarlarini süsledim.

firina verip yaklasik 15 dakika pisirdim.

istege göre sarimsakli yogurt ile sos yapilip üzerine dökülmesede tabakta ayriyeten servis edilebilir.


enfes...

not; bir kat patlican bir kat patates kizartmasi ve aralarina kiymali sos yapilabilir tarifteki gibi.
hatta ve hatta üzerine peynirde rendelenilebilir. deneyin, hersey olabilir, hersey yakistirilablir.  :idi:
ben alel acele son dakika bunu akil edip elimdekiler ile yaptim.

hemen hemen sekil budur, benim aklima cekmek gelmemisti;

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#30 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 08 april 2010 - 00:05

Cok ugrastirdi, topicleri düzenlemeye ve genel tarifler topiginden secip secip siniflandirmaya calistik.

Tarifleri dogru topige yerlestirelim, yapana ve arayana kolay olur (f)

(devami gelecek daha)

Veranderd door asudece, 09 april 2010 - 00:20


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users