Springen naar inhoud


- - - - -

Etli Yemekler


  • Please log in to reply
Er zijn 109 reacties in dit onderwerp

#1 independent_

independent_
  • Leden
  • 770 berichten
  • Opleiding/Beroep: Hukuk

Geplaatst op 07 mei 2007 - 20:18

Islim kebabı

Geplaatste afbeelding

Arkadasimin beni Ramazan ayinda bir iftar yemegine davet ettigi aksam, su fotorafta görmüs oldugunuz Islim kebabi vardi menüde. Baslarda hafif tereddüt etmeme ragmen, yamula yamula 5/6 adet civari yemisimdir :idi:  Malum migde bostu ozaman. Tesadüfen internette hazirlanisni gördüm ve sizlere bu harikulade yemegi paylasmak istedim :)



15 adet

Malzemeler:
1,5kg ince uzun patlıcan
4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
3-4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz


Hazırlanması:
1. Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tiklayin) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
2. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
3. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
4. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın.   Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
5. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

Veranderd door independent_, 07 mei 2007 - 20:21

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people..


#2 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 23 juli 2007 - 12:37

misket köfte ve patates

Geplaatste afbeelding

patatesleri misket kadar kücük kücük kare kare kesiniz, ve suyu icinde bekletiniz. (kararmasin)

köfteleride misket kadar yapin;
istediginiz kadar kiyma, bir yumurta, az sivi yag, rendelenmis kücük sogan, incecik kiyilmis bir iki dal maydonoz, göz karari az paneermeel. yogur iyice ve misket halinde kücücük yuvarla...

genis bir tavaya az sivi yag kat ve köfteleri yuvarla, her tarafi azicik kizarsin (rebgi degissin hafifce).
her kizaran partiyi pizza pan'a al. (yagini süzmeyi unutma, yoksa cok yagli olur)

pizza pan bir kenarda beklesin.
her icine bosalttigin parti misket köfteden sonra kapagini kapat pizza pan'in.

ayni sekilde yagi bittikce az yag kat ve patatesleri de bu sekilde kizart ve pizza pana dök.

---
en son yada salca kavaur, sambal, baharat,, tuz biber ve su katarak sos yap, bu sosu da pizzapanin icine dök.

pizza pani yemege yakin sira ac, icinde kaynaisn biraz...



mis gibi afiyetle yeyin, gercek cok güzel oluyor/özellikle pirinc pilavi ile...

Veranderd door asudece, 23 juli 2007 - 12:37


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#3 ~FISTIK~

~FISTIK~
  • Leden
  • 572 berichten

Geplaatst op 12 september 2007 - 21:03

Patlicanli kurdan kebabi

Malzemeler

5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin

1/2 kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Salçalı Su İçin

1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun. 1,5 cm. kalınlığında doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin. Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz, kızartırken o kadar az yağ çeker.
Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın. Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın. Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun. Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim, bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor.
Köfteyi şekillendirin. (2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın)
Köfteleri kızartın. Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman. Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm.
Sudaki patlıcanları süzün. Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın.
1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin.
Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. Fırında güzelce pişirin.
Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin. Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın. Sonra da fırına verin. Böylece yemek hem daha çabuk pişer, hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz;)
AsLında söyLedikLerimden çok,SakLadıkLarımda sakLıyım.ve gizLedikLerimde gizLiyim
ßu yüzden de anLamak için KonuştukLarımdan çok,SustukLarıma kuLak ver

#4 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 21 september 2007 - 23:08

Patlican kebabi:

Geplaatste afbeelding

- 5 boy, uzun ve kalin patlican; patlicanlari alacali soy, 1 cm kalinligina uzunluguna dilim dilim kes.
tuzlu suda beklet.
Not: tuzlu suda ne kadar beklerse, az sonra kizartirken yagi o kadar az ceker.

- bunlar tuzlu suda beklerken, köfte icin kiymayi hazirla

kiyma; icine
sogan rendelenir
1 yumurta kirilir
azicik galeta unu katilir
ekmek ufagi (ici)
ve baharati, tuzu biberi azicikta salca katilarak yogrulur.

ceviz den az büyúk parcalar koparip yuvarla, azicik yassitarak sekil ver ve kizgin yagda kizart.
kizaran köfteleri icerisinde mendil olan bir tepsiye diz.

- patatesleri hazirlayalim.

kücük bir kac tane patatesi soyup halka halka kes ve kizgin yagda bunlarida kizart, tepsiye al, yagini süz.

------

Patlicanlari da kizart, yagini iyi süz, kat kat mendillerle yagini cek.

her dilim patlicanin arasina önce kizaran köfteyi, üzerinede patatesi koy.
(patlican dilimlerini arti seklinde koyup bohca gibi köftenin üzerine kapatanlarda var, ama bana cok agir gelir diye, fazla yagli olur diye, üstelik köftem coktu diye, ben tek dilim ile yaptim. zie foto)
rulo yapip tersine cevir ve üzerine acilmasin diye kürdan batir.
kürdanin üzerinede kestigin yesil biberden sapla, onun üzerinede cherry tomaat, veya normal dilim domates sapla. bunlari firin tepsisine diz. firin tepsisine sakin yag koyma, patlicanlar zaten yeterince yaglidir.

firinda domatesler pisene kadar isit.

------------------------
Pirinc pilavin esliginde nefis bir yemek.

AFIYET OLSUN!  :)

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#5 Mircan

Mircan
  • V.i.p.
  • 4177 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Amsterdam

Geplaatst op 21 september 2007 - 23:29

Bericht bekijkenasudece, op 22 Sep 2007, 00:03, zei:

Patlican kebabi:

- 5 boy, uzun ve kalin patlican; patlicanlari alacali soy, 1 cm kalinligina uzunluguna dilim dilim kes.
tuzlu suda beklet.
Not: tuzlu suda ne kadar beklerse, az sonra kizartirken yagi o kadar az ceker.

- bunlar tuzlu suda beklerken, köfte icin kiymayi hazirla



Ben patlicani her turlu yemegine bayilirim!!! Ama ben hic yagda kizartmam patlicanlari. Tavsiye ederim tost makinasina koy. Ayni lezzet, hemde daha saglikli. En wij doen ook zonder aardappel, moet dat ook s proberen..

/edit: owhja, aklima gelmis iken. Ik zou niet al te lange patlican nemen. Orta boy daha makul olur. Anders moet je zo wikkelen :idi:


Eline saglik

Veranderd door **yüregimin sevdasi**, 21 september 2007 - 23:33

annesinin çiçeği

#6 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 21 september 2007 - 23:33

Bericht bekijken**yüregimin sevdasi**, op 22 Sep 2007, 00:24, zei:

Ben patlicani her turlu yemegine bayilirim!!! Ama ben hic yagda kizartmam patlicanlari. Tavsiye ederim tost makinasina koy. Ayni lezzet, hemde daha saglikli. En wij doen ook zonder aardappel, moet dat ook s proberen..
Eline saglik


bedankt.
izgara gibi yani, bak o hic aklima gelmedi. birde öyle denemek lazim. yagini cekecegim diye cok ugrasiyorum.

patatesi özellikle patlicani sevmeyen kardesim icin koydum :)
köftesini patatesini patlicandan ayirip yesin diye.

dit was zooo lekker.

:cupid: bende severim patlicani...

-- ramazanin disinda-- patlicani incecik kiydiktan sonra sogan  ve sarimsak ile kavurup bol baharat ile menemen gibi bandira bandira yemekte coook lezzetli oluyor.

edit// :idi: uzun patlicani özellikle seciyorum, arti seklini vermek veya dolamak kolay oluyor. nasilsa doladigin kisim alta geliyor.
kisalari cok sinir edici, cok ugrastiriyor ama.

Veranderd door asudece, 21 september 2007 - 23:35


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#7 Supurgesiz_Cadi

Supurgesiz_Cadi

    9-8-08

  • Leden
  • 6094 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 22 september 2007 - 00:13

Asudece bu kebabin adi Islim kebabi degilmiydi? Ayrica icindeki kofteler kozlenmiyormuydu??? Ben oyle biliyorum. Gerci yemek bu, nereye cekersen oraya gider :D

#8 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 22 september 2007 - 00:19

^ben adini böyle biliyorum.
cöp kebabi diyende var :D

ama islimde bana tanidik geldi.

--
dedigin gibi yemek tariflerinde hep "imroviseren" ve "varieren" sifatlarini kullanmak lazim.

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#9 Selcan.

Selcan.
  • Leden
  • 364 berichten
  • Opleiding/Beroep: 4!

Geplaatst op 11 oktober 2007 - 13:42

Ela ik heb wel iets wat makkelijks. Ik weet neit of het hos en degisik is, maar goed.

Uit mijn hoofd (compleet mi bilmem? Ik vertrouw er maar op)

Salcali kofte

yarim kilo kiyma
1 sogan
1 yumurta
3/4 cay bardagi pirinc
tuz,karabiber

hier maak je kleine balletjes van. iets kleiner dan een gemiddelde walnoot.

hierna zet je pan aan. Je doet hier 250 gram boter in. Domatesleri rendeliyorsun (iki tane) ve bol salca katiyorsun (2 of 3 lepels) Bunun icine biraz da tuz ve acili kirmizi biber katilir.
Hierna doe je 2 aardappelen en 1 wortel schillen. Snij in stukjes en doe het in de pan.
Beetje roeren.
Kokend water erin doen. Het mag niet meer zijn dan de inhoud. Ustunu ortecek sekilde az miktarda su.

Hierna doe je de gehaktballetjes één voor één in de pan. Verdeeld natuurlijk.

Koftelerin pirincinden anliyorsun pistigini.

Pilavin yaninda guzel oluyor.

nederlands turks door elkaar :S sorry! idare edin artik.

#10 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 14 november 2007 - 18:31

Firinda Patates-Karnibahar-köfte

Köfte harci malum:
Kiyma,
sogan rendesi
bayat ekmek ufagi ve galeta unu
maydonoz
bir yumurta
tuz-baharat
bir cay kasigi kabartma tozu

kiyma harcindan köfteler yuvarlayip avuc arasinda yassitin.
Tavada isittiginiz yagda arkali önlü rengi degisene kadar kizartin. (tamamen pismesine gerek yok)
--

halka halka (cok ince olmasin) dogradiginiz patatesleri tavada renkleri degisene kadar kizartin (tam pismesin)

--

Karnibahari yikayip kücük kücük dal dal ayirdiktan sonra haslayin.

--

Firini isitin..

Firin tepsisine evvela tavadan cikarttiginiz patatesleri dizin.
NOT: Tavayi yaglamayin, tavadan aldiginiz malzemeler zaten yeterince yagli.
Patateslerin üzerine karnibahari,
Karnibaharin üzerinede en son köfteleri dizin.

Bir su bardagi suya salca katip domates sosu ile bir sos hazirlayin, tepsinin üzerinden gezdirin.
aci seven sosa bol miktarda pul biberi, toz kirmizi biber ve sambal ekleyebilir.

Pisirin, afiyet olsun :)

Geplaatste afbeelding

Yanina pirinc pilavi ile servis edebilirsiniz.

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#11 GözGülü

GözGülü
  • Leden
  • 93 berichten
  • Locatie:Rttdm
  • Opleiding/Beroep: MER.. Mens Eigen Risico

Geplaatst op 19 november 2007 - 00:38

^ sow resimi gorunce ellerim acliktan titremeye basladi  :P .... Cok SUPERRR gorunuyorr,, bende yapacam oogghhhh
Bana Ne Bana ne BeNi AL, oNu aLma

#12 Blossom

Blossom

    Ayrık otu

  • V.i.p.
  • 4644 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst op 11 februari 2008 - 00:10

Bugun Alinazik kebabi yaptim... :$ Het was ZO lekker... ;

Geplaatste afbeelding
Gulunu annem yapti. :D


250 gr. kuşbaşı et
4 adet patlıcan (of drie grote, in Nederland zijn ze meestal groter)
1 adet soğan
2-3 adet sivribiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1-2 kaşık sıvıyağ
2-2,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
tuz, karabiber,kırmızıbiber,kekik
biraz maydanoz

(Bu arada ben maydanozu bol kullandim, defne yapragini da 5-10 dakika sonra geri aldim (het wordt anders te scherp), ha bir de 3 patlican kullandim Hollandanin patlicanlari daha buyuk oluyor..)

Hazırlanışı :

Kuşbaşı etleri tencerede çok az sıvıyağ koyarak pişirin. Etler suyunu bıraktığında içerisine defne yaprağı ve kekik ekleyin. Kendi suyu etlerin yumuşaması için yeterli gelmedi ise biraz sıcak su ilave edin. Etler piştiğinde yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Daha sonra sivri biberleri ilave edin. Salçayı, kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve baharatları da ekleyip kavurun. Tencerenin altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edin.

Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı derin bir kaba aldığınız patlıcanların üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Bu karışımı servis tabağına alın. Son olarak üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.

http://mekanimizmutf.../ali-nazik.html

Veranderd door Zeyster, 11 februari 2008 - 00:10

"O, gij die gelooft, past op uzelf. Hij die dwaalt kan u niet schaden wanneer gij juist geleid zijt. Tot Allah zult gij allen terugkeren, dan zal Hij u tonen wat gij gedaan hebt."

#13 setenay

setenay

    Aṣk 8 harf: Istanbul ❤

  • Leden
  • 2946 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Interests:Kafa nereye biz oraya (:

Geplaatst op 11 februari 2008 - 00:18

Cok guzel gozukuyor... :dribble:  :idi:

Ne diyordu Sems; Odugu 'kadar' Olmadigi 'kader'


#14 Narin

Narin
  • V.i.p.
  • 3259 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Master Farmacie

Geplaatst op 11 februari 2008 - 00:18

^Ziet er echt lekker uit, malzemelerde bol keseden :D Ellerine saglik! :)

#15 Blossom

Blossom

    Ayrık otu

  • V.i.p.
  • 4644 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst op 11 februari 2008 - 00:19

Sagolun hepinize tavsiye ederim bu tarifi, nefis oldu..
"O, gij die gelooft, past op uzelf. Hij die dwaalt kan u niet schaden wanneer gij juist geleid zijt. Tot Allah zult gij allen terugkeren, dan zal Hij u tonen wat gij gedaan hebt."




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users