Springen naar inhoud


- - - - -

Sebze Yemekleri


  • Please log in to reply
Er zijn 64 reacties in dit onderwerp

#1 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 08 januari 2007 - 17:55

- 3 Büyük patates
- 1 karnibahar
- istenilen miktarda peynir rendesi
- kaymak (süt ilavede edilebilir)

Patatesleri patat seklinde dilimleyip azicik haslayin.
Karnibaharlarida kücük kücük dilimleyip patatesleri cikardiktan sonra haslayin.

bir tepsiye bu haslanan malzemeyi dizin.
Ayri bir kapta, kaymagi, tuzu ve biberi, peynir rendesini karistirin.
BU karisimi tepsiye dökün ve önceden isitilmis firina koyun.

/////////////////////////////////
- arzuya göre havucta katilabilir, evde seven olmadigi icin, ben katmiyorum.
- karnibahar yerine brocoli daha lezzetli oluyor.


karnibahari veya brocolli gibi sebzeleri sevmeyenlere birebir. Farkli bir lezzet...

afiyet olsun. (f)

Not: resmini yakinda eklerim.. Su anda firinda...

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#2 uff.

uff.

    addicted.

  • Validating
  • 5321 berichten
  • Locatie:.
  • Opleiding/Beroep: .

Geplaatst op 08 januari 2007 - 18:01

^Ne ki bu?
when the rain is pouring down

and my heart is hurting


you will always be around


there’s a no for certain.

#3 Narin

Narin
  • V.i.p.
  • 3259 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Master Farmacie

Geplaatst op 22 januari 2007 - 16:39

Asudecenin tarifini okurkene aklima firinda brocoli yemegi geldi, canim çekti  :$ Aslinda buna karnibaharda katilabilir, denemek lazim epeydir yapmamistim zaten. Sos olarak ben besamel sosu katiyorum kaymak yerine.

Firinda brokoli
- Bi kaçtane brokoli
- Bi kaçtane patates
- misir
- kasar peyniri
- un, süt, zeytinyagi, tuz, kirmizi (veya kara) biber

Yapilisi:
Brokolileri ve patatesleri hasliyorsun. Brokolileri parcaliyorsun, patatesleride ayni boyutta dogruyorsun. Brokoli, patates, misiri bir firin kabina dokuyorsun. Sonracigima besamel sosunu hazirliyorsun. Besamel sos için zeytinyaginda unu kavuruyorsun. Sütü azar azar ekleyip, sos kivamina gelinceye dek tel çirpiciyla sürekli karistiyorsun. Biberi ekliyorsun, sanirim yumurtada katilabiliyordu ama emin degilim neyse artik tercihe bagli olsun :idi: Neyse bu sos pistikten sonra bunu dolu olan firin kabuna dokuyorsun. Ustune rendelenmis kasar peyniri serpiyorsun, ama tabi önce tuz atmayi unutmuyoruz! Firin 225 derece, ustu kizarana kadar pisirin.. Afiyet olsun  :P

Geplaatste afbeelding

#4 ~~ Zübeyde Hanim ~~

~~ Zübeyde Hanim ~~

    .

  • Leden
  • 3831 berichten
  • Locatie:=)
  • Interests:.
  • Opleiding/Beroep: .

Geplaatst op 08 februari 2007 - 12:08

Bericht bekijkencimcime_55, op 22 Jan 2007, 16:34, zei:

Firinda brokoli
Dün bu tarifi denedim cok güzel oldu. (f) ama annemle babam icine misir niye koydun diye kizdilar, halbuki misir güzel tad vermis yani :idi:

Bericht bekijkenNiraynur, op 6 Feb 2007, 15:42, zei:

Zubeydecik,
Naber fistik, ellerine saglik cok guzel gorunuyor simitlerin, elabeautyde cok guzel yapar ben daha hic yapmadim ama insallah en yakin zamanda deneyecegim.
Birdahakine bende isterim..(f)
Sagol ablacim, insAllah yaparsam gene buyur sende gel beraber yiyelim.. (f)
..

#5 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 06 maart 2007 - 17:44

Eveet, Türk mutfagimizdan bir inci daha...
dün sevmeyenler olsada, Karniyarik yaptim, ve zorlada olsa yedirdim.
Yenmezmi ya karniyarik :@ ne kadar leziz bir Türk yemegi...


4 boy patlicanlari yikadiktan sonra ortadan (uzunlamasina) kesiyoruz.
Kabugunu incecik belirli kisimlardan kesiyoruz.
Ortasini bicak yardimi ile bosaltiyoruz.
(tuzlu suda bir kac dakika bekletenlerde var, zamanim olmadigi icin genelde, bekletmiyorum, faydasini bilmiyorum yani)

Kizgin yagda bu patlicanlari icli disli kizartiyoruz. Kizaran patlicanlari firin tepsisine diziyoruz.
Ayri tavada hazirladigimiz (kavrulmus kiyma, centilmis ve kavrulmus sogan, biber, kirmizi biber, pul biber, karabiber, tuz, v.s) kiyma karisimini kizarmis olan patlicanlarin icine kasik yardimi ile koyuyoruz.

üzerlerine arzuya göre ince ince domates dilimlerini (rode paprika is ook heerlijk) yerlestirdikten sonra orta ateste isinmis firina bu tepsiyi veriyoruz.

Afiyet olsun...

Geplaatste afbeelding

Yanina pirinc pilavi yapabilirsiniz.

Geplaatste afbeelding

Birde mis gibi yogurt :cupid:
yaylanin kaymakli yogurdu...

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#6 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 26 maart 2007 - 13:58

Firinda pirasa..

lezzet üstüne lezzet (f)
aslinda sevmem pirasayi, cok nadir yerim.

Bu tarifi pirasayi sevmeyenlere tavsiye edebilirim. besinden faydalanabilirsiniz...

malzemeler:
1kg pirasa
3 yumurta, cirpilmis
1 su bardagi rendelenmis Hollanda peyniri (of kasar)
1 cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi galeta unu (paneermeel)
tuz
karabiber

hazirlanmasi:
Pirasalari kücük (halka halka) kesiyoruz, tuzlu suda bir müddet hasliyoruz.
Szgecten geciriyoruz.
Ayri kapta paneermeel haric (ve üzeri icin biraz peynir ayirin) malzemenin hepsini karistiriyoruz. pirasayida katiyoruz.
Yumurtayi önceden cirpmayinunutmayin.
Tepsimizi yaglayip paneermeel'in yarisini firin tepsisinin üzerine serpistirin.
Sonra pirasa ve bahs edilen harc karisimini tepsimize döküp yayalim, üzerine kalan paneermeel ve peyniri serpistirip, 200 derecede önceden isitilmis firinda üzerleri kizarincaya kadar pisiriyoruz.


afiyet olsun...

fazla zamanda almiyor, buyurun:


Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#7 Kamelya

Kamelya
  • Leden
  • 4758 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: getrouwd

Geplaatst op 07 mei 2007 - 22:26

Bericht bekijkenasudece, op 26 Mar 2007, 14:53, zei:

Firinda pirasa..

lezzet üstüne lezzet (f)
aslinda sevmem pirasayi, cok nadir yerim.

Bu tarifi pirasayi sevmeyenlere tavsiye edebilirim. besinden faydalanabilirsiniz...

malzemeler:
1kg pirasa
3 yumurta, cirpilmis
1 su bardagi rendelenmis Hollanda peyniri (of kasar)
1 cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi galeta unu (paneermeel)
tuz
karabiber

hazirlanmasi:
Pirasalari kücük (halka halka) kesiyoruz, tuzlu suda bir müddet hasliyoruz.
Szgecten geciriyoruz.
Ayri kapta paneermeel haric (ve üzeri icin biraz peynir ayirin) malzemenin hepsini karistiriyoruz. pirasayida katiyoruz.
Yumurtayi önceden cirpmayinunutmayin.
Tepsimizi yaglayip paneermeel'in yarisini firin tepsisinin üzerine serpistirin.
Sonra pirasa ve bahs edilen harc karisimini tepsimize döküp yayalim, üzerine kalan paneermeel ve peyniri serpistirip, 200 derecede önceden isitilmis firinda üzerleri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
afiyet olsun...

fazla zamanda almiyor, buyurun:
Geplaatste afbeelding

bunu deniyecem, biktim pirasadan annem alip duruyor  :idi:
niks

#8 Zümrüd-ü Anka

Zümrüd-ü Anka

    güneş batmak üzere

  • Leden
  • 7406 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 08 mei 2007 - 11:34

yaa canim ispanak yemegi cekti :(  

evdede kimse yok yapilisini bilen varsa gondersin ben google'danda bulamadim..
» estapitipiti, neden yağmıyor tipi.

#9 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 08 mei 2007 - 17:33

Ispanak yemegi

1 kilo Ispanagi iyice yika, defalarca suyunu süz.. unutma; iyi yika...
yemeklik dogra (salataya marul dograr gibi)


- evvela tavada yag ile yemeklik dogradigin soganlari kavur.
KIYMALI arzu ediyorsan önce kiymayi kavur.

- pirincli istiyorsan (is lekker met rijst)  1 cay bardagi pirinci kavur.

- sonra dogradigin ispanagi kat ve karistirarak onuda kavur.

- ardindan bir yemek kasigi salcayida ekle ve kavur.

- üzerini kaplayacak kadar (fazla degil) su ekle ve agzini kapat.

Bitti :)


Tabagin yanina birde yayla Türk yogurdu :cupid: canimda cekti simdi...

Veranderd door asudece, 09 mei 2007 - 16:20


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#10 Semra_66

Semra_66
  • Leden
  • 398 berichten

Geplaatst op 09 mei 2007 - 11:58

bulgurlada super oluyor be

#11 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 11 mei 2007 - 16:59

KLIK

Bamya yemegi

ben tam tarife göre degil, göz karari yaptim, limon suyunda beklettim etleri ve soganlari kavurana kadar.
leziz bir yemek, benim gibi bura doguma büyüme olan gencler pek sevmez ve aliskinda degiller, ama benim en sevdigim yemekler sinifinda yer alir.

Geplaatste afbeelding

Yaninda pirinc pilavida iyi gider.

Veranderd door asudece, 11 mei 2007 - 17:01


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#12 geurtje

geurtje
  • Leden
  • 3194 berichten

Geplaatst op 17 mei 2007 - 00:23

GeurigeGierstschotel
(4 personen - bereidingstijd 45 minuten)

- 150 g Ekoland rode linzen
- 150 g Ekoland gierst
- 1 ui - gesnipperd
- 0,75 liter water
- 3 eetl citroensap
- 2 eetl kerriepoeder (of naar smaak)
- 2 eetl korianderblad of
- peterselieblad -gesnipperd
- zout naar smaak
- olie om te bakken

Oven voorverwarmen op 200 ºC .
Linzen wassen. Gierst 5 minuten roerbakken
in olie en in ovenschaal doen. Ui fruiten
met kerriepoeder en in ovenschaal doen.
Rode linzen water en citroensap in ovenschaal
doen en goed roeren. Ovenschaal
met deksel 30 minuten in oven zetten.
Serveren met korianderblad of peterselieblad.

#13 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 25 juli 2007 - 13:33

Pirasa

Aarada bir sebze yemeye alistirin kendinizi. asagida alinti yaptim, faydalarini okuyabilirsiniz :)
Misafirlige giderken hic pirasa yemegi yedinizmi? yada misafir gelecegi zaman yaptinizmi?
hayir zan etmiyorum. Pirasa genelde kycümsenir, fakir yemegi olarak bilinir.
bence zengin Türk mutfagimizin gzel emeklerinden, kuru fasulye gibi vaz gecilmezlerindendir.

Hic sevmiyorsaniz, incecik pirasayi kiyip yagda kavurduktan sonra üzerine yumurta kirin, tuz biber felan serpin, yeyin.

yinede zaytinyagli/veya normal aycicek yagi ile bol limon ile yapilan pirasayi birseye degismem.
kücükken hic sevmezdim annem zorla yedirirdi. zamanla cok sevdigim yemeklerden oldu.

Pirasa yemegi

Geplaatste afbeelding

yarim sogani incecik kesiniz.

Bir pirasa (kalabalik iseniz bu malzemeleri ikileyiniz, ben iki üc kisilige göre anlatiyorum)
bu pirasayi yikayiniz, ve incecik halka halka kesiniz.

derin bir tavaya (I love tefal) sivi yag koyunuz, göz karari, ve önce hafif pembelesinceye kadar sogani sonrada yumusayincaya kadarda pirasayi katip kavurunuz.

2 yemek yasigi salca ilave ediniz.
onunlada biraz kavurunuz.

sonra biber, tuz katiniz, karistirip pirasalar fazla yüzmeyecek sekilde sicak su ilave ediniz, ardindan bir avuc yikanmis pirinc ilave ediniz.
tuzunu, ve yarim limon suyu katip karistirip üzerini kapatiniz. atesi kisik olsun.

sIk sIk kontrol edin, suyunu cabu ceker cünki, su azaldikca az ilave et. pirincler ve pirasalar pismis diye kontrol et...

afiyet olsun...

Citeren

NOT:
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve çeşitli nitritleri ile çok şifa verici özelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalı olduğunu belirtiyor.

Veranderd door asudece, 25 juli 2007 - 13:48


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#14 Kamelya

Kamelya
  • Leden
  • 4758 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: getrouwd

Geplaatst op 24 september 2007 - 17:01

weet iemand een recept met broccoli :help:
niks

#15 F1_racedriver

F1_racedriver
  • V.i.p.
  • 9793 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst op 24 september 2007 - 17:06

annem brokoliyi yanina patates dograyarak ve üzerine peynir dökerek firina sürer.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users