Springen naar inhoud


- - - - -

Kek, Pasta ve Tatlı Tarifleri

turkse recepten

  • Please log in to reply
Er zijn 355 reacties in dit onderwerp

#1 Kenanie

Kenanie

    I Miss You Like Crazy

  • Leden
  • 1771 berichten
  • Interests:Dansen(Streetdance,Zeybek)vriendin,muziek luisteren, dansen, schaatsen, dansen, schaatsen en nog eens dansen:):)
  • Opleiding/Beroep: Koos Werkeloos

Geplaatst op 06 mei 2005 - 23:56

Ik weet niet of dit topic al bestaat...maar vooruit dan maar............ik wil graag een recept met jullie delen....het gaat om "Arretjescake"

omschrijving Makkelijk en lekker!!
aantal personen 16
keuken Goedkoop,lekker,snel
techniek N.v.t.
smaak Zoet
soort gerecht Tussendoortje
hoofdingredient N.v.t.
in combinatie met N.v.t.


bereidingstijd 20-30 minuten

ingrediënten 1 ei
200 gr. suiker
200 gr. boter
1 zakje vanillesuiker
5 el. cacao
250 gr. biscuit  



voorbereiding :
bereidingswijze ei samen met suiker doorroeren Boter laten smelten Gesmolten boter samen met cacao en vanille suiker aan ei en suiker toevoegen. Alles goed doorroeren Biscuit verkruimelen en aan beslag toevoegen, goed roeren Cakevorm met aluminiumfolie bedekken en beslag erin doen. Cakevorm ca. 1 uur in koelkast zetten (nog langer is lekkerder)

Om te smullen echt waarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr beter dan milka with biscuits..........een beetje zo'n idee! maar echt super!

zijn er TS'ers die recepten weten en die graag willen delen met mede TS'ers??? Die zeggen dat we die echt moeten proberen. Als het maar over eten gaat....niet over andere soorten recepten hihi!

en plaats een foto van je recept. eind resultaat yani!!!

Om te smullen


:dribble:  :dribble:


Geplaatste afbeelding

staat wel 20-30 minuten.............maar ik doe het al in 10 minuten :D :D makkelijk, snel en superrrrrrrrrrr lekker

Veranderd door Kenanie, 07 mei 2005 - 00:06

If you can't taste the difference. Why pay the difference?

#2 Kenanie

Kenanie

    I Miss You Like Crazy

  • Leden
  • 1771 berichten
  • Interests:Dansen(Streetdance,Zeybek)vriendin,muziek luisteren, dansen, schaatsen, dansen, schaatsen en nog eens dansen:):)
  • Opleiding/Beroep: Koos Werkeloos

Geplaatst op 07 mei 2005 - 00:00

verkeerd geplaatst hihihi!!!! mag ie bij "overige"??? mods help!!!
If you can't taste the difference. Why pay the difference?

#3 Pandora

Pandora

    Lô - Lâ

  • Leden
  • 6407 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 07 mei 2005 - 11:19

Topic verplaatst..
Gerçi ezelden beri zırhsızım.. Acıları dev aynasında büyüten rezil bir hassasiyetim var ..

My Music


#4 Narin

Narin
  • V.i.p.
  • 3259 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Master Farmacie

Geplaatst op 07 mei 2005 - 19:19

Bir arkadastan almistim bu tarifi  :)  Bilen vardir bu tarifi ama yinede yaziyorum  ;)

Tavuk Göğsü

MALZEMELER
1 paket margarin
1,5 cay bardagi un
1 paket vanilya
1 su bardagi şeker
1 litre süt
ülker petit beuree biskuvi (van die bruine turkse koekjes :P)
Ceviz/ hindistan cevizi


HAZIRLANISI
Margarin ile unu hafifce kavururken sütü, vanilyayi, sekeri ekleyip muhallebi oluncaya dek pisirin. Soyle iki dakika kaynadiktan sonra ocaktan alin. Bir derin kaba muhallebinin yarisini dokup yayin. Uzerine biskuvileri yerlestirin. Sonra tekrar kalan muhallebeyi dokun ve yine yayin. İstege bagli olarak üzerine hindistan cevizi yada bildigimiz normal ceviz serpilebilir. Yarim/bir gun buzdolapda bekletin.Servise hazirdir, afiyet olsun ! Fazla yemeyin, mideniz bulanir benden soylemesi :|=

Sonuc :

Geplaatste afbeelding

Word vervolgd  B)  Voor de volgende keer ekmek tatlisi  :rolleyes:

Oeps dit moest er nog bij -> 8 kisilik bir tatli  :P  Kucuk kare halinde kesilir ( sagol Subuti abi, bir gun yapip gondeririz sen yeterki iste  :D )

PS: karadeniz mutfagina laf yok!  :ppp:

Veranderd door cimcime_55, 07 mei 2005 - 19:39


#5 Kenanie

Kenanie

    I Miss You Like Crazy

  • Leden
  • 1771 berichten
  • Interests:Dansen(Streetdance,Zeybek)vriendin,muziek luisteren, dansen, schaatsen, dansen, schaatsen en nog eens dansen:):)
  • Opleiding/Beroep: Koos Werkeloos

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:17

Browniessssssssssssssssssssssssssssss

Heerlijk brownies! Omdat je de boter smelt en daar de suiker aan toevoegd, krijg je een heerlijk knapperig korstje bovenop. dit in combinatie met de zachte vulling en de rozijntjes zijn deze brownies niet te versmaden

Geplaatste afbeelding

ngrediënten
200 g suiker
2 eieren
30/50 g cacao
100 g boter
100 g bloem
1 zakje vanille suiker
gestampte noten (walnoten, hazelnoten amandelen)en rozijnen
bakblik 17 x 26 x 3,5

bereiding
De suikers en de eieren in een kom door elkaar roeren. De boter smelten in een pan, cacao van het vuur af erdoor roeren en zo aan het suiker- ei mengsel toevoegen. Dan de bloem toevoegen, goed roeren, maar mag een beetje klonterig blijven. Roer als laatste de noten en rozijnen door het beslag. Giet het beslag in de vorm.

bak de brownies in een voorverwarmde oven op 200/220 graden in 25 minuten gaar. (Een saté prikker moet er schoon uit komen)

Tip: Je kunt de brownies versieren door er voor het bakken halve walnoten of fijngestampte hazelnoten in te drukken. Als je het lekker vind kun je de brownies achteraf met gesmolten chocolade bestrijken. Het staat grappig als je dit met witte chocolade doet.


om te smullen jongens echt waaar..............moeten jullie een keer proberen
If you can't taste the difference. Why pay the difference?

#6 ab-i cesm

ab-i cesm
  • Leden
  • 6482 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Built environment

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:20

Yaptim (met rozijnen)
ilk deneme için niet slecht :|= ..

Geplaatste afbeelding

#7 Kenanie

Kenanie

    I Miss You Like Crazy

  • Leden
  • 1771 berichten
  • Interests:Dansen(Streetdance,Zeybek)vriendin,muziek luisteren, dansen, schaatsen, dansen, schaatsen en nog eens dansen:):)
  • Opleiding/Beroep: Koos Werkeloos

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:25

Guzel olmus Kocabebeq! ziet er lekker uit  :dribble:  :dribble:
probeer ook eens die thee biscuits te verkruimelen. 1 pakje ofzo. ik heb  de eerste keer te veel boter gesmolten en te weing biscuits hihih!!! dan proef je te veel cacoa!

en heeft het gesmaakt???

Veranderd door Kenanie, 07 mei 2005 - 20:26

If you can't taste the difference. Why pay the difference?

#8 ab-i cesm

ab-i cesm
  • Leden
  • 6482 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Built environment

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:31

hehe :lol:
Baska zaman da artik kruimelen yaparim..
Papa en ik vonden het lekker ^_^..

KoCaBeBeQ, op 17 Mar 2005, 00:22, zei:

Çilekli kek ^_^ ..

Malzemeler;
- 175 gram yag
- 1 su bardagi toz seker
- 1 paket kabartma tOzu
- 3 adet yumurte
- 2 su bardagi un
- 1 paket kabartma tOzu
- 1 paket vanilya.
- iyi çekilmis findik
- 1 su bardagi dolu çilek ^_^ ..
Hazirlanisi;

Yumurta ve toz sekerini krema kivamina gelene kadar mixer ile iyice çarp. Sonra içine yagi'da ekleyip çirpmaya devam et. En son olarak içine, unu, vanilyayi ve kabartma tozunu ilave et.. ff goed mixen allemaal..   

Sonra sivi yag ile yagladiginiz kek kalibinin içine hamuru döküp düzelt. Vervolgens çilekleri ortadan kesip hamurun üzerine tamamen kapatacak sekilde diz. Ve son olarak da üzerine findiklari serp...

Önceden 175 derecede isitilmis firina 30-35 dakika boyunca pisir.. Pisen keki kalibinda 5 dakika durduktan sonra tabaga çikarip, soguk olarak servis ediniz..

Slagrooom :lol: ..

Bericht bekijken



#9 Mercimek

Mercimek

    Smile :)

  • V.i.p.
  • 4808 berichten

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:35

Kocabebeq ben bunu yapmistim en iedereen vond het echt lekker :D
Tarif icin sagol :D  :hug:
Ik denk dat ik die van Kenanie morgen maar ns maak...
Herkese benzemeye çalisma, onlardan zaten çok var.

#10 Aysun

Aysun

    ----> Is the best.

  • Leden
  • 606 berichten

Geplaatst op 07 mei 2005 - 20:38

Kenanie, op 7 May 2005, 21:19, zei:

en heeft het gesmaakt???

Bericht bekijken


Ja het smaakt heerlijk. Dat maakt mijn zus ook, als wij er trek in hebben, en het is heerlijk. Alleen doet zij er ook kokos op en die koekje legt ze op de bord (liggend) en daar tussen banaan en dat helemaal afdekken met koekjes, cacao en kokos :wub:

Veranderd door Aysun, 07 mei 2005 - 20:39


#11 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 31 januari 2007 - 22:22

Yakinda dogum günüm var.
Is yeri benden tatli türleri bekler...
Ne yapsam diye düsünüyorum.


Dogum günü olsun, davetiye olsun, misafir icin olsun, özel gün icin, mezuniyet, söz merasimleri, kadin günleri :P v.s v.s...
bugünlerde sen konusmassin, tatlilar, börekler v.s konusur.

Yemek bölümlerinde bir cok tatlilar tarif edildi, ama türlü türlü yemek tarifleri arasinda kayboldular.

Kolay olsun bizim icin, misafirin gelecegini ögrendiginiz an, acin bu topigi ve ne yapacaganiza karar verin.

Cesit cesit tatli/kurabiye denemelerinizi bizlerle paylasin :hug:

ben baslayim, browny birde sekerpare yapmayi düsünüyorum:
---------------------------------------------------

Seker Pare:

Malzemeler:
- 1 paket margarin (eritilmis)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket bakpoeder
- 2 yumurta
- 4 su bardagi un
- 4 yemek kasigi irmik

Serbeti icin:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu

Serbeti kaynatin evvela, kaynarken limon suyunu döküp az daha kaynatin. sogumya birakin.

margarini, pudra sekerini, irmigi, yumurtayi, hindistan cevizini, unu, vanilyayi ve kabartma tozunu  karistirin... Yumusak bir hamur elde etmeniz lazim.

Hamurdan kücük parcalar alip avuclariniz arasinda yassitin, tepsiye diziniz ve üzerlerine findik (arzuya göre bademde olabilir) yerlestirin.
Önceden isitilmis firinda pisirin.

sekerpareler sicak olsun, serbet ise ilik.

üzerini kapatin servis yapana kadar :)



Afiyet olsun...

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#12 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 01 februari 2007 - 23:28

Ayip ettin Dogan :) Biraz saglikli (yesil) takilalim diyorsun...

sebze tiryakisi oldugun malum...

Oldu, buyur ozaman sanada Teyzemin Almanyalardan bize kadar tarif ettigi Ispanakli kek'i tarif edeyim.

hakikaten cok leziz arkadaslar. Kekin icerisindeki ispanagi fark bile etmeyeceksiniz, yesil rengi ile farkli bir tart biciminde oluyor.


Aklimda kaldigi kadar tarif edeyim, yanlisim varsa sonra düzeltirim.

Yalniz burada zahmet edipte aramadigim malzemeler den bahs edecegim, teyzeme her geleceginde kerem santileri ismarlarim..Burda nedir nerdedir bilemem...


Ispanakli kek:

Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardagi toz seker
2 su bardagi un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarim su bardagi sivi yag
200 gr ispanak

Üzerine:

1 paket krem santi
1 su bardagi soguk süt

Yapilisi:

Ispanaklari yikiyoruz ve dogruyoruz. Tavada kavuruyoruz. Püre haline getiriyoruz mutfak robotu ile..
Mixerle cirparakda öyreyi elde edebilirsiniz... (Ama o kadar zamanim yok diyorsaniz, su mereti cikarmaniz gerek, bende hic sevmem mutfak robotunu kullanmasini, cok bulasik cikariyor ama, iste ihtiyac)

Krem santiyi süt ile hazirliyoruz, genelde paketin arlasinda kivami nasil elde etmen gerektigi yaziyor, bildiginiz pudding gibi.. Bu malzemeyi kek olana kadar buzdlabinda bekletiyoruz..

Yumurtayi ve sekeri 5 dakika kadar iyice cirpiyoruz, yagini, vanilyayi, kabartmatozunu, ispanak püresini, ve unu ekliyoruz, karistiriyoruz...
Yaglanmis (firin kagiti serilmis) tepsiye döküyoruz. firinimizda 45 dakika kadar pisiriyoruz. Turbo ile yarim saat ila 40 dakika :)
Pistiken sonra keki kara kara kesiyoruz, ve arta kalan, veya kenar kisimlarda kalan keki bir bicak yardimi ile aliyoruz, ufaliyoruz un sekline getiriyoruz.

Buzdolabindaki kremayi kekin üzerine sürüyoruz, (yalniz kek soguk olmali! ben bir keresinde mahv etmistim :P )

Ufalayip un haline getirdigimiz kek artiklarinida üzerine döküyoruz. Süs olsun diye...


Cok lezzetli arkadaslar, tavsiye ederim...


Googledan bir reism bulayim...

(tarifi bu sitede de varmis <_< bosuna yazdim, ama bunlar az farkli tarif etmisler, siz yinede benim dedigim gibi yapin :P )
Geplaatste afbeelding

Veranderd door asudece, 01 februari 2007 - 23:31


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#13 Samsunlu-55

Samsunlu-55

    sarkilarla goctun aramizdan

  • V.i.p.
  • 6461 berichten
  • Geslacht:Man
  • Interests:Gozyasi geceleri
  • Opleiding/Beroep: Namuslu memur

Geplaatst op 16 februari 2007 - 19:59

Aramizdaki pudding sevenler icin gelsin :D Pratik, kolay ve lezzetli bir pudding tarifi.

Lazim olan pudding tozu

Geplaatste afbeelding

Bu tozu sute ilave edip, yarim saat iyice karistiriyorsunuz ve istege gore seker katiyorsunuz.

Kivami iyi oldugu an, kucuk kaselere koyup sogutunuz. Sonra servis tabagina alin ve isteginize gore susleyin pusleyin. Benimkinde yesil uzum ve bal var uzerinde, AFIYET OLSUN :D

Geplaatste afbeelding
İki kulağın var, sen de iki anla
İki ağzı olanı gördün mü hiç
İki düşün bir söyle
Onu da düşünmeden söyleme

#14 Iqra

Iqra

    Piano and I

  • Forum Moderator
  • 12283 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 20 maart 2007 - 12:57

^ bide bunun kakaolusu var. Havuc yerine kakao katiyorsun ve o da cok guzel oluyo..

Sultan lokumu, dit is weer een andere zie ik:

Geplaatste afbeelding

bu tarifi uygulamak için; 1 kg. süt, 1 paket (250 gr) margarin, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un, ceviz ve tarçın gerekiyor. önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın...

Veranderd door Iqra', 20 maart 2007 - 12:58


#15 Narin

Narin
  • V.i.p.
  • 3259 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Master Farmacie

Geplaatst op 29 maart 2007 - 19:41

^ denemek lazim, hos gözüküyor :)

çukolatali irmik tatlisi

Harci için:
3 yumurta
2 su bardagi irmik
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi zeytinyagi
2 su bardagi un
1 su bardagi seker
kabartma tozu/vanilya
serbeti icin:
4 su bardagi seker+ 4 su bardagi su + yarim limon
Çukolata sosu:
çukolatali pudding (turkish) + hindistan cevizi + 500 ml süt + 2 kasik margarin/tereyagi
Yapilisi:
yumurtayi ve sekeri önce mixerle cirpip, diger sivi maddeleri katip ve cirpip, irmigi+unu+kabartma tozunu en sona koyuyorsun + cirpiyorsun -> firin 180 derece (ustu kek gibi kizarincaya kadar). Serbetini hazirliyorsun ve pismis tatlinin üzerine döküyorsun (tatli az sogucak, serbet sicak ilave edilecek). Hazirladigimiz cukolata puddingi sicak uzerine dokuyoruz. Istege göre üzerine hindistan cevizi serpilir, afiyet olsun :D

Geplaatste afbeelding

insallah tarifte bisiy unutmamisimdir  :ph34r:

Veranderd door cimcime_55, 29 maart 2007 - 19:42





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users