Springen naar inhoud


- - - - -

Pilavlar


  • Please log in to reply
Er zijn 138 reacties in dit onderwerp

#136 Attar

Attar
  • Leden
  • 9928 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Hayal diyari
  • Opleiding/Beroep: Karalayan el

Geplaatst op 26 september 2010 - 22:39

Bu risotto yu yapan hic kimse yok mu?
Dama cikma iz olur

emmoğlu

#137 Lale-Zar

Lale-Zar
  • Leden
  • 3109 berichten
  • Locatie:A'dam
  • Interests:DuaM
  • Opleiding/Beroep: Social Work

Geplaatst op 27 september 2010 - 21:42

Bericht bekijkenAttar, op 26 september 2010 - 22:39 , zei:

Bu risotto yu yapan hic kimse yok mu?

ik lust het niet.. toppunt van smerigheid gibi geliyor bana..

http://www.okokorece.../rijst/risotto/

hier heb je allerlei risotto recepten
... evrim, devrim, afet, zelzele yasamaliyim ben ben olana denk...

#138 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 13 november 2010 - 12:26

Bericht bekijkenasudece, op 29 september 2008 - 22:21 , zei:

Kirsehir yöremizde meshur yemeklerden biri;
Klasik bulgur pilavi ama yufkanin üzerinde..

Yufka ekmek üzeri bulgur pilavi:

tereyag azda siviyag
2 su bardagi bulgur
5 su bardagi su (tavuk suyuda olabilir)
tavuk
2 kasik salca
tuz/baharat

yufka ekmek

----

tavada siviyag isitilirken azda tereyag katilir. yikanmis iki bardak bulgur iyice kavrulur.
sonra göz karari salcamiz katilip devam kavrulur.
baharati ilave edildikten sonra suyu katilir. (tavugu hasladigin su)
kisik ateste pisirilmeye birakilir. suyunu tamamen cekmemesine dikkat ediniz.

isteyen bu bulgur pilavina patates veya sogan ilave edebilir. bulguru ve suyunu katmadan evvel kavrulmalari gerekir ozaman.

tavuk en basta ya haslanmaya, yada kizarmaya birakilmistir.

----
Yufka ekmek büyükce bir tepsiye serilir.
üzerine ocaktan yeni indirilmis, sulu bulgur pilavi dökülür,
Tavuk parcalara ayrilir, dileyen didikler, pilavin üzerine dösenir.

Bulguir pilavini kasik yardimi ile degil,. yufkanin bulguir pilavi ile islanmamis kismi ile yenir.
yufka ekmegi ile bulgur pilavina bandirarak, sarip sarmalayarak, dürerek yenilir.

Yaninda ayran, ve sogan mutlaka olmalidir.

---

Resim bulabilirsem eklerim ilerde
.

cok güzel bir resim bulamadim; ama asagidaki anlatiyor kast ettigim pilavi :idi:
Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#139 Mircan

Mircan
  • V.i.p.
  • 4177 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Amsterdam

Geplaatst op 13 november 2010 - 23:38

biz bunu ya yesil mercimekli veya sebzeli yapariz (patates, biber, domates ve arzuya gore havuc) yanindada tursu veya sogan ve domates ve ayranida kesinlikle olmali...

bu arada canim cekti, yarina bizde yapalim :]
annesinin çiçeği




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users