Springen naar inhoud


- - - - -

Gelatine


  • Please log in to reply
Er zijn 254 reacties in dit onderwerp

#16 Symphony

Symphony
  • Validating
  • 12852 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 02 september 2007 - 14:13

Rica.

#17 Tugba_

Tugba_
  • Leden
  • 7821 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 02 september 2007 - 14:21

Geplaatste afbeelding

#18 ~ aisha ~

~ aisha ~
  • Leden
  • 872 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Den Haag/Afyon
  • Opleiding/Beroep: Accountancy @ HHS

Geplaatst op 02 september 2007 - 14:34

Bazi ekmeklerde, koekjeslarda enz. da var..

Je moet bijna altijd wel iets terugzetten..

Maar volgens mij is het niet helal om gelatine te eten.. (hani bazilari diyormus ya je kan eten diye).

Enne.. als het rundgelatine is.. dan is het toch ook haram.. ? Sonucta. besmeleyle kesilmiyo toch.. ?

Bu herzaman aklima takilmistir.. bilen varsa cvplasin lutfen..

#19 mor ve otesi

mor ve otesi
  • Validating
  • 6834 berichten

Geplaatst op 02 september 2007 - 14:35

Bana gecenlerde Hribo hakkinda doorstuurmail gelmisti:


Citeren

Geachte heer/mevrouw  
> De gebruikte gelatine in Haribo produkten wordt gemaakt uit varkensbotten.
> De Maoam artikelen die we verkopen bevatten echter gevogelte gelatine.
> De onderstaande Haribo produkten zijn produkten die geen dierlijke stoffen
> bevatten:
> Jojo's, Droppasta, Salmiakstangen, Laurierdropschijven, Priem ,Bico's ,Dropstangen,
> Zwart geld, Zoute Bommen, Katten, Dropparade, Salino's, Sprotten, FG Manen, Drop Munten,
> Drop Medailles, Drop Manen, Drop Western, Drop Openers, Viola, Smurfen, FG Aardbeien, Dinosaurus,
> Zure Bommen, FG Openers, FG Colaspenen en FG Kers Cola.
> FG=fruit gum

> Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
> Met vriendelijke groeten,
> Haribo Consumentenservice

Veranderd door mor ve otesi, 02 september 2007 - 14:36

leave the gun...take the cannoli.

kijk rechts voor
forum tennis

kijk links voor
forum tennis


#20 Eudaimonia

Eudaimonia
  • Validating
  • 6487 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 02 september 2007 - 14:39

Bericht bekijkenKöMüR_GöZlÜ, op 2 Sep 2007, 15:29, zei:

Bazi ekmeklerde, koekjeslarda enz. da var..

Je moet bijna altijd wel iets terugzetten..

Maar volgens mij is het niet helal om gelatine te eten.. (hani bazilari diyormus ya je kan eten diye).

Enne.. als het rundgelatine is.. dan is het toch ook haram.. ? Sonucta. besmeleyle kesilmiyo toch.. ?

Bu herzaman aklima takilmistir.. bilen varsa cvplasin lutfen..

Buda dogruu aslindaa :unsure:

#21 pepuk

pepuk

    | f a r ı m a z |

  • Leden
  • 3754 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:beri köy

Geplaatst op 02 september 2007 - 15:06

Ik heb even geen concrete uitspraken bij de hand, maar de beweegredenen van mensen die gelatine niet als haram beschouwen, is dat gelatine dat uit botten verkregen wordt, zodanig is bewerkt, dat er niet veel meer over is van het 'originele' product. Het wordt dus zo ver doorbewerkt dat het puur gaat om dat stofje waarmee je het effect van gelatine bereikt.
Wat voor gelatine het ook is, het komt dus uiteindelijk van runderen of varkens. Als jij je met deze uitspraken - die ik ook maar via via heb - voldoende reden ziet om gelatine te eten, prima.
Als je een beetje op zoek gaat naar alternatieven voor gelatine, zie je dat ook pectine of arabische gom wordt gebruikt om het effect van gelatine te krijgen. Er bestaan verder bij de Jamin speciale pictogrammen waaraan je snoep zonder gelatine herkent. Taarten kun je ook zonder gelatine bestellen. Enkele vlaaien van de Hema worden ook bereid zonder gelatine. Het is dus even een kwestie van erachteraan lopen. :)
Over het brood overigens; in brood wordt E471 verwerkt. Er staat bijna nooit bij vermeld of dit wordt verkregen uit dierlijke of plantaardige stoffen. Ik heb ooit wel een doorstuurdinges gehad dat E471 in de broden van de C1000 geheel plantaardig is.

bir derdim var bin dermana değişmem..

taş olsaydım erirdim
toprak idim dayandım


#22 Ö.zcii

Ö.zcii

    Mim'e a$ik bir NUN'um.

  • Leden
  • 1010 berichten
  • Locatie:Tilburg
  • Interests:* Islam.(!)<br />* Studie.

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:13

Ben kendim yememeye gayret ediyorum.Je hebt ook zat snoepjes zonder Gelatine.Gülümse Yeterin dedigine katiliyorum.
Hadis-i Serifin birinde boyle buyuruyorlar:
''Sana Süphe vereni birak''
Bizde dikkat etmeye calisalim insAllah. ^_^ (f)

Veranderd door Ö.zcii, 02 september 2007 - 16:16

Tja.

#23 Carpe Diem.

Carpe Diem.

    Süsledim Gelin Misâli Gençligimi...

  • Leden
  • 7719 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Locatie:Utopia
  • Interests:...

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:27

Benim bildigim her hayvani jelatini haram..
Besmelesiz kesilen bir hayvani herseyi haramdir.

TR deki haribo sekerleride yenilebilir sigir jelatini yazio.
Ik neem aan dat het van een helalgeslachte sigir is.

SIz siz olu Sekerleri trden alin :D

♥ Ya Vedud,
Askini Kalbime Nakşєуle..♥
Geplaatste afbeelding


#24 Beria

Beria
  • Leden
  • 1093 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:47

Bericht bekijkenBuzuki, op 2 Sep 2007, 14:56, zei:

Een doorstuurmailtje dat ik laatst had ontvangen :

Behandeld door afdeling Consumenten Service

Geachte mevrouw .......,

Hartelijk dank voor uw reactie met betrekking tot het gebruik van gelatine in onze producten.

In onze producten, waar gelatine in wordt gebruikt, wordt uitsluitend varkensgelatine verwerkt.

Het zonder meer vervangen van gelatine door een andere grondstof is op dit moment onmogelijk. Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. De structuur (kauwbaarheid, stevigheid) van onze producten wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Vervanging van gelatine zou onaanvaardbare structuurwijzigingen in onze producten veroorzaken.



Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.


Met vriendelijke groeten,



LEAF Holland BV



Marleen Bontekoe



Ik geloof echt niet dat 't onmogelijk is om gelatine door een ander grondstof te vervangen, ne sacma yani hadi diyelim gelatine olmasaydi dan zouden ze toch ook iets anders moeten gebruiken, grote onzin wat hierboven staat vindt ik.  En weet iemand nou iets over die E471/472?
Bir tercihin yanlış olduğunu, hatta çok yanlış olduğunu bilerek ona sahip çıkmak çok nefis bir aptallık. Ben o aptallığı hep seviyorum...

#25 Iqra

Iqra

    Piano and I

  • Forum Moderator
  • 12283 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:55

* edit

E471 herkomst:

Synthetische vetten, verkregen uit glycerol en natuurlijke vetzuren. De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet. Het gaat hierbij meestal om een mengsel van allerlei producten, vergelijkbaar met deels afgebroken natuurlijk vet.

dus wanneer er plantaardig staat is het wel te eten.

Veranderd door Iqra', 02 september 2007 - 16:56


#26 Pinar

Pinar
  • Leden
  • 609 berichten
  • Locatie:Amsterdam
  • Opleiding/Beroep: Pedagogiek

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:56

hoi allemaal ik heb hier de E nummers

100, 102, 103, 110, 111, 120, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 140, 141, 142, 152, 153, 210, 213, 214, 226, 234, 252, 270, 280, 325, 326, 327, 334, 335, 336, 337, 420, 442, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 480, 482, 483, 488, 489, 491, 492, 493, 494, 495, 542, 550, 570, 572, 591, 631, 632, 635, 904

Dit zijn de nummers waarop me moeten letten bij het kopen van producten
BekLeNeN GuN GeLeCeKsE CeKiLeN CiLe KuTsALdiR

#27 Iqra

Iqra

    Piano and I

  • Forum Moderator
  • 12283 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)

Geplaatst op 02 september 2007 - 16:57

owja en soms staan er geen E-nummers maar Mono- en diglyceriden van vetzuren, Glycerol-vetzuuresters, Mono- en diglyceriden enzo. bunlarda sakıncalıymış, annem hep dikkat eder.

#28 Zümrüd-ü Anka

Zümrüd-ü Anka

    güneş batmak üzere

  • Leden
  • 7406 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 02 september 2007 - 17:20

Bericht bekijkenFatosz_68, op 2 Sep 2007, 14:50, zei:

En meestal is dat bij de lekkerste snoepjes :'(

Ja perzik snoepjes bevatten ook gelatine..
Er is niet specifiek vermeld of het afkomstig is van een varken of een koe.
Maar als k eraan denk dat het ook afkomstig kan zijn van een varken..

Tiksiniyorum  :'(
» estapitipiti, neden yağmıyor tipi.

#29 Zülâl

Zülâl
  • V.i.p.
  • 3844 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Interests:Yusuf'um

Geplaatst op 02 september 2007 - 18:03

Bericht bekijkenBuzuki, op 2 Sep 2007, 13:49, zei:

Als het varkensgelatine is zal je het waarschijnlijk niet mogen eten, maar sinds kort staat er ook koegelatine op verpakkingen.
ow, dus koegelatine mag wel ?? En waarom dat wel  :huh:  :S

Kesimi helal olmayan inek de haram değil mi bize  :rolleyes:
Aklımla, mantığımla kaldım. Kendime rağmen kaldım. Hasreti sineme gömerek kaldım...

#30 benefşe

benefşe

    Bazen sarar gönlü bir handan çiçek

  • Leden
  • 3609 berichten
  • Geslacht:Man
  • Opleiding/Beroep: ja ik studeer.

Geplaatst op 02 september 2007 - 20:09

Bericht bekijken(( NuR )), op 2 Sep 2007, 17:22, zei:

TR deki haribo sekerleride yenilebilir sigir jelatini yazio.Ik neem aan dat het van een helalgeslachte sigir is.
SIz siz olu Sekerleri trden alin :D
Ze bedoelen hiermee dat het niet van varkensbotten is. Maar 't is nog steeds haram,want het zijn geen botten van ritueel geslachte runderen. Dat zeggen ze er natuurlijk niet bij :).

Dat is net als met de Dr. Oetker (ik zeg maar wat) pizza's met salami die ze in TR verkopen. Het is dan geen varkensvlees maar 't is ook niet helal geslacht.
De mensen in TR letten hier zo weinig op,jammer genoeg.

'sesini duymalıyım masal anlatsanda
hikayen ödülleri toparlasada'





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users