Springen naar inhoud


- - - - -

Balık Yemekleri


  • Please log in to reply
Er zijn 129 reacties in dit onderwerp

#121 Kreeyzi

Kreeyzi

    ♥ sadece ♥ seninle ♥ bir ♥ ömür ♥

  • Leden
  • 1778 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Opleiding/Beroep: .

Geplaatst op 03 juli 2010 - 22:31

canim balik cekti yaaa ufffff soyle kizartilmis fln limonlu salatali aaaaaamooow. tonijn vardi dolapta onumu ekmek arasi yapsam yesem? :idi:
♥ Olması ♥ gereken ♥ yerdeyim, ♥ seninleyim ♥

♥ seni ♥ çok ♥ seviyorum ♥


#122 SANCAK

SANCAK
  • V.i.p.
  • 2596 berichten
  • Geslacht:Man
  • Interests:Koleksiyoner
  • Opleiding/Beroep: Afgestudeerd Bachelor of Economics

Geplaatst op 03 juli 2010 - 23:39

Bayanlar, size bir sorum olacak.

Ornek olarak bir baligi firina attigim zaman, somon (zalm) ve uskumru (makreel) disinda butun baliklara zeytin yagi ekliyorum tepsiye yapismamasi icin. Fakat 170 dereceye koyduktan, yaklasik 15-20 dk sonra feci sekilde duman cikartmaya basliyor. Ama balikta bir sorun olmuyor. Bir keresinde 'eyvah, yaktim ortaligi' bile dedim.

Nerede yanlis yapiyorumdur? Yagi mi fazla koyuyorum acaba?
SANCAK, olurmuydu yıldız sevmeseydi hilali?

#123 Gülce

Gülce
  • Validating
  • 5200 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 04 juli 2010 - 00:46

Pisirme ayarindan'da olabilir. Veya tepsinin üzerini kapattigin icin buharlasma yapiyor, su damlalari/yag sicradigi zaman'da duman alabilir. Eger baliga bir sorun olmuyorsa evi'de yakmiyorsun, bosver takma kafana ;)
" Ben milletim ugruna adamisim kendimi
Bir dogrunun imani bin egriyi düzeltir
Zulüm Azrail olsa, hep hakki tutacagim
Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir"

Muhsin Yazicioglu

#124 SANCAK

SANCAK
  • V.i.p.
  • 2596 berichten
  • Geslacht:Man
  • Interests:Koleksiyoner
  • Opleiding/Beroep: Afgestudeerd Bachelor of Economics

Geplaatst op 04 juli 2010 - 22:02

Asil sorun da burada basliyor zaten, cunku uzerini bile kapatmiyorum buharin etkisi olmamasi icin. Sanirim ben yagini fazla koydum... bu sekilde yag sicrayip firinin icindeki elementlere gelmis olabilir :unsure:

Ama bir taraftan bu da dogru: baliga birsey olmuyor, o yuzden ben ayni yoldan ilerleyeyim :)

Veranderd door Sancak17TR, 04 juli 2010 - 22:03

SANCAK, olurmuydu yıldız sevmeseydi hilali?

#125 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 12 juli 2010 - 00:49

gekruide pangafilets
---

panga filet (supermarkt uit de diepvries)
sambal
soja saus
knoflook
zout
olie
maizena

Geplaatste afbeelding

De filets laten ontdooien (ik heb de magnetron hiervoor gebruikt)
in een kommetje de saus voorbereiden: 2 eetlepels sambal, 2 eetlepels soja (hangt van de aantallen filets af)2 teentjes gepelde knoflook en zout. en roeren maar.

in een bordje de maizena strooien.

verhit de pan met olie.

smeer de saus over de hele filets, dep het in de maizena, en bakken maar.

een krokant, pikant laagje. was heerlijk!

heb helaas geen (eogen) foto's meer.

Geplaatste afbeelding

Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#126 70lim

70lim
  • Leden
  • 122 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: Eerste jaars Hogeschool Kempel Helmond

Geplaatst op 12 juli 2010 - 14:23

Bende gecen Hamsi yaptim Oktay Ustanin tarifinden Yorucu ama mukemmel goruntusu ve tadi olan bir yemek olduu

Geplaatste afbeelding

#127 asudece

asudece

    can çıkar özlem çıkmazmış

  • Super Moderator
  • 12892 berichten
  • Geslacht:Onbekend :)
  • Interests:Din, kültür, tarih, Osmanli, farsca, edebiyat, ailem...
  • Functie: docente economie

Geplaatst op 22 januari 2011 - 15:18

^yukardaki pilavi bir arkadasim yapmisti gecenlerde, tuhafima gitmisti daha önceleri duydugumda, ama yedim; cok lezzetliydi, farkli bir tat. görünümü seninkinden az farkliydi ama, pasta/kek kalibinda yapmis.

Geplaatste afbeelding

Hamsili Pilav

simdi uzun arkadasimin anlattigini buraya yazmak yerine Netten bir tarif buldum paylasiyorum;

Malzemeler;
*1,5 -2 kg hamsi,
*2 su bardağı pirinç,
*1 adet soğan,
*2 yemek kaşığı çamfıstığı,
*2 yemek kaşığı kuş üzümü,
*3 yemek kaşığı tereyağı,
*tuz, nane, karabiber.



Hazırlanışı;
1.Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı kavurun. Pirinci iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam edin.
2.Tuz ve 3 - 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
3.Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.
4.Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
5.Bir borcamı veya kelepçeli kek kalıbı yağladıktan sonra hamsileri kuyruk kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin.Kalıbın kenarlarınada hamsileri dizin.
6.Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin.
7.Üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin.
8.Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Veranderd door asudece, 22 januari 2011 - 15:20


Hij die anderen controleert kan machtig zijn, maar hij die zichzelf kan controleren is machtiger.

#128 Pinar-Gozlum

Pinar-Gozlum
  • Leden
  • 1163 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Opleiding/Beroep: HRM

Geplaatst op 04 maart 2011 - 17:34

Zalm met venkel


Ingrediënten

- 3 venkelknollen
- zout & peper
- enkele twijgjes dille
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 4 stukken verse zalm van ongeveer 100 g

Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn.

Bak de venkel eventjes in een pan in de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er zout en peper aan toe en kook de venkel op een zacht vuur gaar.

Voeg er dan de zalm aan toe en kook nu op een hoger vuur gedurende 3 tot 4 minuten, terwijl je de ingrediënten goed door elkaar roert.
IstanbuL döver seni, sen beni üzersen !!

#129 Katrei Matem

Katrei Matem
  • Leden
  • 1 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 06 maart 2013 - 10:15

Weet niet hoe t smaakt, maar lijkt me wel lekker.

Hamsikoli


Geplaatste afbeelding

Hamsikoli

Malzemeler (6 kişi için)

1/2 kilo hamsi, 1+1/2 kilo mısır unu, 250 gram pazı (ıspanak da olabilir), 1/2 bardak zeytinyağı, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı sadeyağ, yeteri kadar tuz.

Hazırlanışı:

Bu yemek taze hamsiyle yapıldığı gibi salamurasından da yapılabilir. Onun için aşağıdaki tarifi tuzlanmış hamsiye göre vereceğiz. Taze hamsiylepişirecek olanlar tuzlu hamsiyle ilgili bölümleri atlayabilirler.

Hamsilerin tuzu iyice yıkandıktan sonra balıkların kılçıkları çıkarılır yani hamsilerin filetoları elde edilir. Sonra bu filetolar tuzu gitsin diye uzun bir süre soğuk suda tutulur. Beri yanda pazıların yaprakları iyice temizlenip yıkandıktan ve suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır. 1Un, yoğurma mermerinin üstüne elenerek dökülür. Sonra unun tam ortasında bir havuz açılır. Bu havuza sırasıyle kıyılmış pazı yaprakları, eritilmiş sadeyağ, hamsi filetoları ve iki yumurta konur. Yeteri kadar tuzu da serpildikten sonra azar azar su katarak hamur yoğurulur. Hamur normal kıvamını bulunca bütün hamuru alacak büyüklükte bir tava ya da tepsiye zeytinyağının yarısı dökülür. Kap yağa iyice bulandıktan sonra hamur içine yayılarak konur. Kap ya orta ısılı bir mangala (veya orta ısılı bir fırına) konur. Hamurun altı vakit vakit kontrol edilerek kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra bir kapaktan yararlanılarak hamur tepsiden çıkarılır. Tepsi, kalan zeytinyağıyla yeniden iyice bulanır. Hamurun öbür yüzü alta gelecek biçimde hamsikoli tepsiye oturtulur ve bu yüzü de pişirildikten sonra sofraya çıkarılır ve dilim dilim kesilerek servis yapılır.
ekolay


Beni hep kavgaLaRımdan biLdiLeR...

#130 Zümrüd-ü Anka

Zümrüd-ü Anka

    güneş batmak üzere

  • Leden
  • 7406 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst op 10 maart 2013 - 21:43

uu su somon baligi tarifini yapacagim muhakkak!

aslinda benim balikla pek aram yoktur. ayda bir kez balik yerim, o da somon baligi olur. rotterdam'da cok guzel meshur bir lokanta (kaatmossel) var, somon baligini muhtesem hazirliyorlar. inanin parmaklarimi yiyorum, o derece lezzetlidir.


» estapitipiti, neden yağmıyor tipi.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users