turksestudent.nl: Çin Turizmi - turksestudent.nl

Ga naar inhoud

Regels

Lees eerst de volgende regels door voordat je een topic opent in het subforum Actueel nieuws.

• Kijk eerst of hetzelfde nieuwsbericht al niet door iemand anders is gepost.
  • Plaats alleen nieuwsberichten die een groot publiek interessen en die actueel zijn. Grappige/opmerkelijke nieuwsberichten dienen te worden geplaatst in de topic "De gein van actualiteit".
  • Gaarne het nieuwsbericht in het Nederlands te plaatsen. Indien dit niet mogelijk is, kun je ook berichten in het Turks of Engels plaatsen. Zo kunnen ook niet-Turkse leden meelezen.
  • Vermeld altijd de bron van het nieuwsbericht. Een directe link naar het nieuwsbericht is zeer gewenst. Nieuwsberichten zonder enige bronvermelding zullen worden gesloten en worden pas weer heropend wanneer de bronvermelding wordt vermeld aan de moderator.
  • Ga geen nieuwe topic openen voor soortgelijke onderwerpen. Post je nieuwsbericht in een topic betreft hetzelfde onderwerp.
  • Nieuw: In dit subforum wordt tegen persoonlijke opmerkingen streng opgetreden. Een keer een opmerking tussendoor is geen probleem, maar vergeet niet dat het onderwerp van de discussie het nieuwsbericht (de gebeurtenis) is en niet de leden zelf.
Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

Çin Turizmi Inekler canlı canlı kaplanların önüne atılıyor

#1 Gebruiker is offline   _Sehzade_ 

• Groep: Leden
  • Lid geworden: 03-juli 08
  • Opleiding: Bachelor in Marketing

Gepost 07 februari 2010 - 01:49

Çin turizmi

Çin’de Sibirya Kaplanı Parkı’nda yetkililer turistlerin ilgisini çekmek için inekleri canlı canlı kaplanların önüne atıyor.

Harbin’deki parkta turistler yaklaşık 310 TL karşılığında kaplanların ineği nasıl parçaladığını izliyor. Kanadalı amatör fotoğrafçı Chris Geddes kamyondan atılan ineği parçalayan beş aç kaplanı görüntülemeyi başardı. Büyük şok yaşadığını söyleyen Geddes olayı şöyle anlattı: “Bu parkın şöhretini duydum ve otobüse atladım. Kafessiz bölümünde rehberli geziye başladık. Görevliler kaplanlara et atmaya başladı. Sonra üç canlı tavuk ve bir sülün bıraktılar. Otobüstekiler eğleniyor, fotoğraf çekiyordu. Daha sonra büyük bir damperli kamyon alana geldi, canlı bir inek yere atıldı. Bitkin görünüyordu. Kaplanlar yaklaşırken ayağa kalktı ama birkaç saniyede tekrar yerdeydi. Gözlerime inanamadım.”

Geposte afbeelding

Bron: Hürriyet
0

#2 Gebruiker is offline   YavuzBaba 

• Varlıktan sıyrılıp ruh olmak gerek
  • Groep: Banned
  • Lid geworden: 28-oktober 06
  • Opleiding: Tayyareci

Gepost 07 februari 2010 - 02:18

E ne olmus yani, dogada da zaten bu tür seyler oluyor. O kaplanlarin öyle ya da böyle beslenmeleri lazim, ha insanlar inegi kesmis ve önlerine atmis, ha canlisini birakmislar. Ne fark eder. Belki böylesi daha iyi, kaplanlar "vahsi" kalir en azindan. Hayvanat bahçesinde yetisen vahsi hayvanlar dogaya tekrar birakildiginda zorluk çekiyorlar, hatta avlanamiyorlar ve uzun süre yasamiyorlar. Bunlar geri birakilinca zorluk çekmez belki (Birakilacaklarini pek sanmiyorum ya neyse)

Ha bunu daha çok para kazanmak için yapmak vahsettir, videoya/kameraya çekmek insanlik disidir filan diyorsan bilemem. Ama televizyonda neredeyse 24 saat bu tür görüntüler var, National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet gibi kanallar da Afrika'da dogada bu tür seyler olurken çekim yapiyorlar, pek "Aman aslan kardes ne olursun birak o antilopu, evde ekmek bekleyen çocuklari vardir. Hepimiz kardesiz, hayvan hayvani yer mi hiç, bak derenin orada taze yesillik var, git onlarla beslen, zaten doktorlar da kirmizi et zararli diyor abi" filan diyen kameramani görmedim ben.
Onlar da para kazaniyor bu isten. Pek bir fark göremiyorum ben açikcasi.

Hem daha buna gelene kadar Ispanya'daki boga güreslerini engellesinler önce, asil bogalari sirf eglence için öldürüp toynaklarindan kül tablasi gibi turistik esya yapmak bir insanlik ayibidir.

Deze post is bewerkt door YavuzBaba: 07 februari 2010 - 02:18

Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülüktür.
Atsız
Her devrin menkûbu
0

#3 Gebruiker is offline   _Sehzade_ 

• Groep: Leden
  • Lid geworden: 03-juli 08
  • Opleiding: Bachelor in Marketing

Gepost 07 februari 2010 - 02:30

Bekijk Post YavuzBaba, op 07 februari 2010 - 02:18 , zei:

E ne olmus yani, dogada da zaten bu tür seyler oluyor. O kaplanlarin öyle ya da böyle beslenmeleri lazim, ha insanlar inegi kesmis ve önlerine atmis, ha canlisini birakmislar. Ne fark eder. Belki böylesi daha iyi, kaplanlar "vahsi" kalir en azindan. Hayvanat bahçesinde yetisen vahsi hayvanlar dogaya tekrar birakildiginda zorluk çekiyorlar, hatta avlanamiyorlar ve uzun süre yasamiyorlar. Bunlar geri birakilinca zorluk çekmez belki (Birakilacaklarini pek sanmiyorum ya neyse)

Ha bunu daha çok para kazanmak için yapmak vahsettir, videoya/kameraya çekmek insanlik disidir filan diyorsan bilemem. Ama televizyonda neredeyse 24 saat bu tür görüntüler var, National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet gibi kanallar da Afrika'da dogada bu tür seyler olurken çekim yapiyorlar, pek "Aman aslan kardes ne olursun birak o antilopu, evde ekmek bekleyen çocuklari vardir. Hepimiz kardesiz, hayvan hayvani yer mi hiç, bak derenin orada taze yesillik var, git onlarla beslen, zaten doktorlar da kirmizi et zararli diyor abi" filan diyen kameramani görmedim ben.
Onlar da para kazaniyor bu isten. Pek bir fark göremiyorum ben açikcasi.

Hem daha buna gelene kadar Ispanya'daki boga güreslerini engellesinler önce, asil bogalari sirf eglence için öldürüp toynaklarindan kül tablasi gibi turistik esya yapmak bir insanlik ayibidir.

Yani zaten vahsi dogada oluyor diye burada bu zavalli hayvanlara yapilan vahseti yargilamamak lazim?

Sorun burada ineklerin ölmesiyse; onlarin kesilmesi bu vahsetten daha az aci çektirir onlara.
Etini ondan sonra yine versinler kaplanlara.

Bu vahsetin sansasyonel bir turistik sunum olarak gösterilmesi insanlik adina utanç verici birseydir bence.

Deze post is bewerkt door Turkse_Prins: 07 februari 2010 - 02:31

0

#4 Gebruiker is offline   MURAD 

• Groep: Banned
  • Lid geworden: 27-augustus 07

Gepost 07 februari 2010 - 11:06

Ahhhh arkadasim su zamanda insanlari bile bile ölüme atiyorlar hayvanlari atmislarda ne olmus??? :(
GENC TÜRK'LER GICIK KAPTI GAARi .
tayyip ananida al git

Geposte afbeelding
http://www.youtube.c...feature=related
0

Pagina 1 van 1
  • Je kunt geen nieuwe topic starten
  • Je kunt niet antwoorden op deze topic

1 Gebruiker(s) lezen deze topic
0 gebruikers, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers